Projectkoor Brabant wordt begeleid door het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest. Dit orkest bestaat uit zowel Brabantse als Vlaamse musici en kent een flexibele bezetting met een vaste kern van goed geschoolde beroeps- en amateurmusici. Vaste dirigent van het orkest is Lex Wiersma. Onder zijn muzikale leiding wordt in de samenstelling die gevraagd wordt voor het uit te voeren werk geïnspireerd en gedreven samen gemusiceerd, met een gezamenlijk streven naar een optimaal resultaat.

Het orkest werkte al bij veel producties samen met onder meer Bredase Opera, zoals bij het Mozartconcert, de 9e symfonie van Ludwig von Beethoven, de Carmina Burana van Carl Orff en de opera's I Puritani van Vincenzo Bellini en Rienzi van Richard Wagner. Ook bij de uitvoering van het Requiem van Verdi in 2012 is de Bredase Opera door het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest begeleid. Bij het Verdi / Wagnerconcert in februari 2013 was het orkest opnieuw van de partij. In 2014 heeft het orkest de scenische uitvoering van Verdi's Aida door de Bredase Opera begeleid. 

Met Projectkoor Brabant heeft het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest in 2012 en 2013 meerdere succesvolle uitvoeringen van het Requiem van Mozart gegeven. In 2014 verzorgden instrumentalisten van het orkest de begeleiding van de uitvoering door Projectkoor Brabant van Messiah van Händel. Eind 2014 deden zij dat bij de uitvoering van het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. Op 1 en 3 april 2015 begeleidt het orkest het koor bij uitvoeringen van Bach's Matthäus Passion.

Zuid Nederlands Begeleidingsorkest