J.S. Bach | Weihnachtsoratorium | 2014

Op zaterdag 29 november 2014 heeft Projectkoor Brabant het Weihachtsoratorium van Bach uitgevoerd in de Lambertuskerk in Vught. Een bijzondere uitvoering, niet alleen omdat alle zes cantates werden gezongen, maar ook omdat Projectkoor Brabant de mogelijkheid heeft geboden om als scratchzanger(es) aan de uitvoering deel te nemen.

De uitvoering is voorafgegaan door een scratch. Een aantal zangers en zangeressen heeft gedurende de uitvoeringsdag samen met Projectkoor Brabant in een intieme sfeer en met persoonlijke aandacht alle koorgedeelten ingestudeerd. 's Avonds hebben zijn samen met de leden van Projectkoor Brabant, de solisten (Catharina Putters, Daniëlla Buijck, Harald Quaaden en Peter-Paul van Beekum) en begeleid door instrumentalisten van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest aan de uitvoering meegedaan. Bekijk hier het programmaboekje.

Getuige de positieve reacties van de scratchdeelnemers en het geweldige applaus van de ruim 100 aanwezige luisteraars was het een zeer geslaagde uitvoering!